Op zaterdag 15/09/2018 moesten onze recreanten zich verplaatsen naar Beveren-Waas voor het eerste outdoor recreanten tornooi van het Regionaal Comité van Oost- en West Vlaanderen ( RCOWV ).  Het tornooi had 3 wedstrijden en 1 twee palen wedstrijd in petto.  Onze recreanten speelden een zeer verdienstelijk tornooi met 1 x winst tegen Beveren, 1 x gelijk spel tegen Floriant en 1 x nipt verlies tegen Ago Aalst.  Nadien konden de hongerigen nog nagenieten van een mooie sportieve nazomerdag met een huisbereide spaghetti.

Ook dit weekend werd er gespeeld thuis en op verplaatsing.  Onze U12 mochten de spits afbijten en zich thuis meten met RKC op zaterdag 08/09.  Een nieuwe vorm van korfbal --> Korfbal One Zone dat in de plaats komt van Korfbal K4 - het grote verschil is dat men speelt naar 1 korf en dat aanval + verdediging zich direct na elkaar opvolgen in een wedstrijd van 4 tegen 4.  Onze U12 helden waren net te sterk voor het moedige RKC en dit resulteerde in een 16-0 overwinning.

Onze U14 had een moeilijke verplaatsing naar Boechout-Vremde.  Het begin van de wedstrijd probeerde Boechout onze U14 te imponeren met mooi 4-0 spel en veel snelheid - Boechout kwam hierdoor op voorsprong met 2-0.  Bouchout kon dit tempo echter niet volhouden en hiervan konden onze U14ers van profiteren.  Zoals ze meestal zeggen - erop en er over, was ook hier van toepassing.  De U14 kwam eerst langszij tot 2-2 en nam dan verder de wedstrijd in handen.  De wedstrijd werd beëindigd in het voordeel van Bornem met 2-5.

Onze Recreanten kwamen daarna in actie.  De eerste wedstrijd met vele nieuwe spelers/speelsters.  Na een verdienstelijkste wedstrijd moesten ze toch de eer laten aan Technico.

De Seniors hadden voor hun 2de wedstrijd The Blue Ghosts op het programma staan.  In het verleden waren dit altijd pittige duels, maar dat konden we helaas van deze wedstrijd niet zeggen.  Het was een zeer sportieve en faire wedstrijd, waar The Blue Ghosts het spel toch wat moest ondergaan.  Bornem speelde op een te hoog tempo voor de bezoekers.  De stand na de eerste helft geeft dit ook aan : 12-2.  De tweede helft was er bijna teveel aan voor The Blue Ghosts dit het moeilijk kreeg met onze goede verdediging en niet meer tot scoren kwam.  De BKC toppers echter gingen verder op hun mooie combinaties en afwerkingen en dit gaf een 22-2 tot eindstand in het voordeel van Bornem.  Ook de B-ploeg speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en kon zo hun wedstrijd eindigen met 17-3 ook in het voordeel van Bornem

   

 

De eerste trainingen zijn afgewerkt en de eerste wedstrijden reeds gespeeld.  Vorig weekend speelden zowel de U14 als onze Seniors.

U14 : na een gelijkopgaande wedstrijd in de eerste helft, konden onze U14ers de tweede helft hun vele kansen niet meer afwerken en dit resulteerde in een eervol verlies met 3-5 tegen ASKC U14

Seniors : een wedstrijd buiten competitie tegen Hoevenen, maar voor onze Seniors geen reden om zich zo maar gewonnen te geven tegen Hoevenen.  Een wedstrijd waar onze BKC Toppers eerst tegen een achterstand lopen van 0-2. Nadien konden ze de wedstrijd in handen nemen.  Met mooie combinaties en dito afwerking, werd er uiteindelijk gewonnen met 13-15 in het voordeel van Bornem.

Ook de sfeer zit goed te Bornem korfbalclub en dit resulteert in nieuwe leden bij de wriemels, U12 en Seniors + veel volk op de trainingen ;-) :

   

 

korfbal@school is een initiatief van de korfbalbond (KBKB) in samenweking met scholen om korfbal te promoten.  Elk seizoen kunnen enkele clubs instappen in dit project met een 4 tot 5 scholen / club.  Dit seizoen hebben wij de bevestiging gekregen dat Bornem Korfbalclub mee mag doen.  Dit geeft ons de gelegenheid om onze sport, door initiaties en misschien wel een scholentornooi, verder te promoten.

Momenteel hebben wij van volgende scholen reeds de bevestiging dat ze mee instappen in dit project :

- OLVP te Bornem

- De Appelboom te Branst

- De Kinderplaneet te Mariekerke

- Sint Bernardusschool te Bornem

- De Linde te Bornem

Binnenkort meer nieuws hierover, maar voor meer info over dit project kan je alvast even kijken op : Korfbal@school

Op zaterdag 25/08/2018 hebben de Seniors A+B oefenwedstrijden gespeeld tegen Oranje/Wit en Volharding.  Dit 3-ploegen tornooi kwam tot stand op de terreinen van Korfbalclub Volharding te Yerseke.  2 toffe wedstrijden voor Bornem van 2x20 min op een zeer aangename locatie.

Met 1 gewonnen wedstrijd tegen Volharding en 1 verloren wedstrijd tegen Oranje/wit met het kleinste verschil, werden we uitgenodigd op een mini mosselsouper à volonté.  Zo werd een sportieve namiddag lekker afgesloten en werden de plannen reeds besproken om dit nog eens over te doen in Bornem ;-)

   

Op Zondag 19 augustus namen spelers van onze U19 en Seniors A+B deel aan het Ros Beiaard Tornooi te Appels.  Het was een toffe, maar vooral een fysiek zware dag - wedstrijden van 2 x 25 minuten die we na elkaar moesten spelen.  Er werd gespeeld tegen Temse B, Ago Aalst en de kleine finale tegen RKC.

Met een mooie 4e plaats konden wij het tornooi met een goed gevoel afsluiten.  Volgende week nog 2 oefenwedstrijden te Nederland en we bereiden ons verder voor om de competitie goed te starten tegen Hoevenen C

De World Cup Beachkorfbal is voor België zowel sportief als organisatorisch een succes geworden. Zowel de Belgian Scorpions (senioren) als de U19 behaalden goud. Mooie omstandigheden in Blankenberge op 11 en 12 augustus en sportief werden enkele opmerkelijke resultaten neergezet. België nam zowel bij de senioren als bij de U19 deel met 2 teams (telkens 3 dames en 3 heren) en haalde 3 medailles binnen. Ook de Franse ploeg was aanwezig onder begeleiding van onze T1.

Bij de U19 kon BELGIUM1 nipt NEDERLAND2 verslaan met 7-8 in de strijd om brons en zo de eerste medaille binnen voor ons land. Daarna was het aan BELGIUM2 om het tegen NEDERLAND1 op te nemen op het terrein aan de O'Neill Beachclub en het goud ging naar de Belgen bij een 7-5 eindstand. Geen Nederland in de halve finales bij de senioren en dus gingen Portugal, Polen, Hongarije en België strijden om het eremetaal. In de halve finale tegen Polen werd het 8-4 voor België en in de finale moest BELGIUM2 het opnemen tegen Portugal. Met dezelfde eindcijfers (8-4) zette België de kers op de taart en haalde de gouden plak binnen op deze 1ste IKF World Cup Beachkorfball (Europe)

BELGIUM1 eindigde op de 5e plaats.

FRANKRIJK eindigde op een mooie 10e plaats.

   

Voor velen is de vakantie reeds een herinnering, anderen genieten nog van hun laatste dagen/weken verlof.  In de hoop dat iedereen zijn batterijen voldoende heeft kunnen opladen, zijn we gestart met de eerste trainingen.

Het seizoen 2018 - 2019 dient zich aan als een uitdagend en spannend avontuur voor Bornem Korfbalcub.  Door wat veranderingen in de competitiestructuren (KBKB) voor zowel de buiten- als de binnencompetitie, zijn volgende ploegen ingeschreven in competitie / speeldagen / wriemeldagen :

- Seniors A + B ploeg

- U19 Bornem/Sikopi ( gemengd 8tal )

- U14 Bornem ( 8tal )

- U12 One Zone Korfbal ( nieuwe benaming van K4 + nieuwe spelregels )

- U8 Wriemel

- Recreanten

Door het inschrijven van deze ploegen, hopen wij dat iedereen voldoende speelgelegenheid zal hebben en plezier kan maken.  Alle teams & wedstrijden kan u terug vinden hier op de website onder PLOEGEN

Namens het bestuur, wensen wij iedereen een aangenaam en sportief seizoen.

Kalender
Meer verslagen op onze Facebook pagina :
Initiatie Korfbal - School De Appleboom

Initiatie aan 72 kinderen en 5 leerkrachten

Recent toegevoegde foto's ...
Steun onze club ...

Doe uw online aankopen via Trooper en steun je club :

Verjaardagen
28/02
SENNE DE BRUYN
01/03
KATRIEN VAN REGENMORTEL
04/03
CHARLOTTE DENS
07/03
DIRK GENIJN
12/03
KIM STEVENINCK
Sponsors
Respect & Fair play

© 2019, website powered by Twizzit.com