Op Zondag 19 augustus namen spelers van onze U19 en Seniors A+B deel aan het Ros Beiaard Tornooi te Appels.  Het was een toffe, maar vooral een fysiek zware dag - wedstrijden van 2 x 25 minuten die we na elkaar moesten spelen.  Er werd gespeeld tegen Temse B, Ago Aalst en de kleine finale tegen RKC.

Met een mooie 4e plaats konden wij het tornooi met een goed gevoel afsluiten.  Volgende week nog 2 oefenwedstrijden te Nederland en we bereiden ons verder voor om de competitie goed te starten tegen Hoevenen C

De World Cup Beachkorfbal is voor België zowel sportief als organisatorisch een succes geworden. Zowel de Belgian Scorpions (senioren) als de U19 behaalden goud. Mooie omstandigheden in Blankenberge op 11 en 12 augustus en sportief werden enkele opmerkelijke resultaten neergezet. België nam zowel bij de senioren als bij de U19 deel met 2 teams (telkens 3 dames en 3 heren) en haalde 3 medailles binnen. Ook de Franse ploeg was aanwezig onder begeleiding van onze T1.

Bij de U19 kon BELGIUM1 nipt NEDERLAND2 verslaan met 7-8 in de strijd om brons en zo de eerste medaille binnen voor ons land. Daarna was het aan BELGIUM2 om het tegen NEDERLAND1 op te nemen op het terrein aan de O'Neill Beachclub en het goud ging naar de Belgen bij een 7-5 eindstand. Geen Nederland in de halve finales bij de senioren en dus gingen Portugal, Polen, Hongarije en België strijden om het eremetaal. In de halve finale tegen Polen werd het 8-4 voor België en in de finale moest BELGIUM2 het opnemen tegen Portugal. Met dezelfde eindcijfers (8-4) zette België de kers op de taart en haalde de gouden plak binnen op deze 1ste IKF World Cup Beachkorfball (Europe)

BELGIUM1 eindigde op de 5e plaats.

FRANKRIJK eindigde op een mooie 10e plaats.

   

Voor velen is de vakantie reeds een herinnering, anderen genieten nog van hun laatste dagen/weken verlof.  In de hoop dat iedereen zijn batterijen voldoende heeft kunnen opladen, zijn we gestart met de eerste trainingen.

Het seizoen 2018 - 2019 dient zich aan als een uitdagend en spannend avontuur voor Bornem Korfbalcub.  Door wat veranderingen in de competitiestructuren (KBKB) voor zowel de buiten- als de binnencompetitie, zijn volgende ploegen ingeschreven in competitie / speeldagen / wriemeldagen :

- Seniors A + B ploeg

- U19 Bornem/Sikopi ( gemengd 8tal )

- U14 Bornem ( 8tal )

- U12 One Zone Korfbal ( nieuwe benaming van K4 + nieuwe spelregels )

- U8 Wriemel

- Recreanten

Door het inschrijven van deze ploegen, hopen wij dat iedereen voldoende speelgelegenheid zal hebben en plezier kan maken.  Alle teams & wedstrijden kan u terug vinden hier op de website onder PLOEGEN

Namens het bestuur, wensen wij iedereen een aangenaam en sportief seizoen.

Onze T1 en jeugdtrainer, Robson Kevin, is aan zijn 3e jaar bezig als Trainer / Coach van de Nationale ploeg korfbal in Frankrijk.  In voorbereiding op het Europees kampioenschap korfbal in Nederland ( 10 - 21 oktober 2018 ) worden er een aantal tornooien gespeeld.  Het tornooi van Massy is hierin een vaste waarde om zich te meten met een aantal andere internationale ploegen.  Dit jaar kon er gespeeld worden tegen Armenië + 2 ploegen van Highbury ( Londen - UK ) + een aantal andere Franse teams.

Frankrijk won al zijn poule wedstrijden en speelde hierdoor de finale tegen Highbury 1.  Een mooie wedstrijd van 2x15 min, waar de eerste helft beide teams elkaar aan het aftasten waren en elkaar weinig mogelijkheden en ruimte gaven -> resultaat 4 - 4.  De tweede helft kon Frankrijk afstand nemen door gevarieerder korfbal, een betere verdediging en een sterkere afwerking.  Eindstand : 11 - 5

Zaterdag avond was er ook een gala wedstrijd tegen Armenië, dewelke werd gewonnen met duidelijke 27 - 11 cijfers.

 

Bornem korfbal gaat actief op zoek naar nieuwe jeugdspelers vanaf de leeftijd van 5 jaar.  Hierbij spelen vriendjes- en vriendinnetjesdagen, alsook korfbalinitiaties een belangrijke rol.  Bouwen aan de toekomst van de club begint bij het overtuigen van de allerkleinsten ... Na OLVP Bornem / vriendjesdag / De Appelboom Branst 5e en 6e lj , mochten wij De Appelboom 3e en 4e lj ontvangen ... 45 enthousiaste kinderen hebben kunnen genieten van de vele spelletjes en korfbaloefeningen ...

Op woensdag 27/06/2018 kwamen 26 leerlingen samen met hun 3 leerkrachten een korfbal initiatie bijwonen.  Het was een zeer aangename kennismaking voor velen met KORFBAL.  Twee uur lang werden verscheidene spelletjes gespeeld door de enthousiaste leerlingen.  Bedankt ook Kim, Sam N., Mathias, Brent, Joren en Kevin om deze leerlingen te begeleiden.

Om van onze vriendjes- en vriendinnetjesdag een groot succes te maken haalt Bornem Korfbalclub het grootste korfbal springkasteel ( 18 x 6 meter ) naar Bornem.  Vandaag werd deze reeds geleverd door het KBKB.

En zo gaat het er uit zien ...

Begin Juni wordt meestal ons veld onder handen genomen.  Dankzij de firma Krinkels is ons veld terug vlak gemaakt, opgevuld met extra goede grond, geprikt en ingezaaid.  Dit zal er voor zorgen dat we in augustus de trainingen kunnen aanvangen op een zo goed als nieuw terrein.

Kalender
Meer verslagen op onze Facebook pagina :
Initiatie Korfbal - School De Appleboom

Initiatie aan 72 kinderen en 5 leerkrachten

Recent toegevoegde foto's ...
Steun onze club ...

Doe uw online aankopen via Trooper en steun je club :

Verjaardagen
06/07
ROBBE DE MAEYER
10/07
MARTIN MARTENS
15/07
NANCY TOTE
16/07
ANNELIES D'HOLLANDER
22/07
LOTTE HERMAN
Sponsors
Respect & Fair play

© 2019, website powered by Twizzit.com