Onze T1 en jeugdtrainer, Robson Kevin, is aan zijn 3e jaar bezig als Trainer / Coach van de Nationale ploeg korfbal in Frankrijk.  In voorbereiding op het Europees kampioenschap korfbal in Nederland ( 10 - 21 oktober 2018 ) worden er een aantal tornooien gespeeld.  Het tornooi van Massy is hierin een vaste waarde om zich te meten met een aantal andere internationale ploegen.  Dit jaar kon er gespeeld worden tegen Armenië + 2 ploegen van Highbury ( Londen - UK ) + een aantal andere Franse teams.

Frankrijk won al zijn poule wedstrijden en speelde hierdoor de finale tegen Highbury 1.  Een mooie wedstrijd van 2x15 min, waar de eerste helft beide teams elkaar aan het aftasten waren en elkaar weinig mogelijkheden en ruimte gaven -> resultaat 4 - 4.  De tweede helft kon Frankrijk afstand nemen door gevarieerder korfbal, een betere verdediging en een sterkere afwerking.  Eindstand : 11 - 5

Zaterdag avond was er ook een gala wedstrijd tegen Armenië, dewelke werd gewonnen met duidelijke 27 - 11 cijfers.

 

Bornem korfbal gaat actief op zoek naar nieuwe jeugdspelers vanaf de leeftijd van 5 jaar.  Hierbij spelen vriendjes- en vriendinnetjesdagen, alsook korfbalinitiaties een belangrijke rol.  Bouwen aan de toekomst van de club begint bij het overtuigen van de allerkleinsten ... Na OLVP Bornem / vriendjesdag / De Appelboom Branst 5e en 6e lj , mochten wij De Appelboom 3e en 4e lj ontvangen ... 45 enthousiaste kinderen hebben kunnen genieten van de vele spelletjes en korfbaloefeningen ...

Op woensdag 27/06/2018 kwamen 26 leerlingen samen met hun 3 leerkrachten een korfbal initiatie bijwonen.  Het was een zeer aangename kennismaking voor velen met KORFBAL.  Twee uur lang werden verscheidene spelletjes gespeeld door de enthousiaste leerlingen.  Bedankt ook Kim, Sam N., Mathias, Brent, Joren en Kevin om deze leerlingen te begeleiden.

Om van onze vriendjes- en vriendinnetjesdag een groot succes te maken haalt Bornem Korfbalclub het grootste korfbal springkasteel ( 18 x 6 meter ) naar Bornem.  Vandaag werd deze reeds geleverd door het KBKB.

En zo gaat het er uit zien ...

Huh ? Gratis mijn vereninging steunen ? Hoe kan dat ?

Wel dat kan via de Trooperpagina van jouw vereniging. Voor je jouw bankkaart bovenhaalt, is het belangrijk om te weten hoe Trooper precies in elkaar zit - zeker eens proberen ...

  1. Elke vereniging heeft een unieke Trooperpagina, ook Bornem korfbalclub : https://www.trooper.be/kcbornem

  2. Op deze pagina staan links naar webshops.

  3. Als je via die links op de Trooperpagina van jouw vereniging naar de webshop surft, weet de shop welke vereniging jij wil steunen.

  4. De link doet het werk, en jij kan gewoon shoppen zoals je normaal shopt, zonder €1 extra uit te geven.

  5. Van elke aankoop die jij doet, gaat er een percentje naar jouw vereniging. Iedereen blij!

Begin Juni wordt meestal ons veld onder handen genomen.  Dankzij de firma Krinkels is ons veld terug vlak gemaakt, opgevuld met extra goede grond, geprikt en ingezaaid.  Dit zal er voor zorgen dat we in augustus de trainingen kunnen aanvangen op een zo goed als nieuw terrein.

Korfbalclub Bornem blijft zich inzetten om jongeren kennis te laten maken met korfbal.  Onder begeleiding van 3 vrijwilligers - Kevin, Mario en Corinna werden 9 groepen van 20 leerlingen ondergedompeld in de wondere wereld van het korfbal.  Gedurende 25 minuten werden een aantal oefeningen en technieken uitgelegd en het mag gezegd worden .... het was dolle pret.

 

 

Zaterdag 26 mei 2018 om 10.30u te Breeven waren we traditiegetrouw aanwezig op de kampioenenviering van de Gemeente Bornem. 

Elk jaar ( seizoen ) slagen we er wel in om met 1 of meerdere ploegen kampioen te spelen in de reeks.  Dit jaar was het feestje voor onze U12 & U16 spelers.

Kalender
Meer verslagen op onze Facebook pagina :
Initiatie Korfbal - School De Appleboom

Initiatie aan 72 kinderen en 5 leerkrachten

Recent toegevoegde foto's ...
Steun onze club ...

Doe uw online aankopen via Trooper en steun je club :

Verjaardagen
16/12
KEVIN ELIANO
18/12
ALBERT SMETS
19/12
EVELIEN DE CONINCK
19/12
KILLIAN PELGRIMS
23/12
JELLE GENIJN
Sponsors
Respect & Fair play

© 2019, website powered by Twizzit.com